محل تبلیغات شما

كم خوني وضعيتي است كه در آن تعداد يا اندازه ي گلبول هاي قرمز و يا مقدار هموگلوبين موجود در خون كاهش يافته و تبادل اكسيژن و دي اكسيــد كربن بين خون و سلول ها دچار اختلال مي شود. از علل ايجاد كننده كم خوني مي توان كمبودهاي تغذيه اي، خون ريزي، ناهنجاري هاي ژنتيكي، بيماري هاي مزمن و يا مسموميت هاي دارويي را نام برد. منظور از كم خوني هاي تغذيه اي، كم خوني هايي است كه در اثر دريافت ناكافي مواد مغذي ايجاد مي شوند. از مهم ترين مواد مغذي جهت خون سازي كه كمبود آن ها موجب بروز كم خوني مي شود مي توان به آهن، ويتامين B12 و اسيد فوليك اشاره كرد. از بين آن ها كم خوني ناشي از فقر آهن يكي از شايع ترين كم خوني هاي تغذيه اي است.

كم خوني ناشي از فقرآهن

فقر آهن يكي از شايع ترين اختلالات تغذيه اي در كشورهاي در حال توسعه و مهم ترين علت كم خوني تغذيه اي در كودكان و ن در سنين باروري است كه با ايجاد گلبول هاي قرمز كوچك و كاهش ميزان هموگلوبين مشخص مي شود.اگرچه پيامدهاي اقتصادي و اجتماعي كم خوني فقر آهن بـه صـورت كمـي محاسبه نشده ولي به اين نكته توجه شود كه اين بيماري سبب اتلاف منابع و مراقبت هاي بهداشتي، كاهش بهره وري در اثر افزايش ميزان مرگ و مير، ابتلا به بيماري در مادران و كودكان و بالاخره كاهش ظرفيت جسمي و رواني در بخش بزرگي از جامعه مي شود.

ميزان نياز به آهن

ميزان نياز به آهن بر اساس سن، جنس و وضعيت فيزيولوژيكي افراد متفاوت است. مثلا" ن باردار به علت افزايش حجم خون، رشد جنين و جفت، و ساير بافت ها به آهن بيشتري نياز دارند. به همين دليل بيش از سايرين در معرض خطر كم خوني قرار دارند. در شيرخواران در صورت سلامت مادر، ميزان آهن موجود در شير مادر براي 6-4 ماه اول زندگي كافي است ولي در مورد نوزاداني كـــه با وزن كم متــولد مي شوند ذخاير آهن كم بوده و بايد از 3 ماهگي آهن اضافي به صورت قطره ي خوراكي خورانده شود. هم چنين بستن پيش از موقع بند ناف نيز به دليل اين كه نوزاد را از يك سوم كل خونش محروم مي كند خطر فقر آهن را افزايش مي دهد.

دلايل فقر آهن

دلايل گوناگوني براي كمبود آهن وجود دارد كه از آن جمله مي توان به علل زير اشاره كرد:

1-     دريافت ناكافي آهن به دليل رژيم غذايي مورد استفاده اي كه در آن آهن كمي وجود دارد، مانند بعضي از رژيم هاي گياه خواري

2-     جذب ناكافي آهن در اثر اسهال، كاهش ترشح اسيد معده، مشكلات گوارشي يا تداخلات دارويي و داروهايي مثل كلستيدامين، سايمتيدين، پانكراتين، رانيتيدين و تتراسايكلين).

3-     افزايش نياز به آهن براي افزايش حجم خون در دوران نوزادي، نوجواني، بارداري و شيردهي

4-     خون ريزي زياد در دوران عادت ماهانه در اثر جراحات، يا ناشي از هموروئيد يا بيماري هاي بدخيم و انگل ها

كمبود آهن در مردان بزرگ سال معمولا" در اثر از دست دادن خون است.

کلسترول بالا در جوانی به مشکلات سلامتی در پیری تبدیل می‌شود

لاغری با رژیم پالئو یا رژیم غارنشینی

رژیم لاغری سریع و تاثیرات آن بر سلامتی

كم ,مي ,خوني ,كه ,  ,خون ,كم خوني ,در اثر ,    ,مي شود ,فقر آهن

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پارادایم کوره میانه